Grete Koens

Bondscoach

    Na twaalf sporten, dertien ongelukken werd dit miskend talent uiteindelijk herkend tijdens een trimloop met start en finish op de atletiekbaan van Papendal. Toen is het kwaad geschied en is het ook niet meer goed gekomen. Met heel veel passie, doorzettingsvermogen en ontelbare trainingsrondjes op dezelfde tartanbaan schopte trimmer Grete het uiteindelijk tot international.

    Na de actieve (hard)loopbaan bleef de omgeving van Papendal de natuurlijke habitat. Niet langer op maar naast de baan vond zij haar ultieme baan. Aanvankelijk gestart als talencoach is zij sinds 2013 als bondscoach voor de midden- en lange afstandslopers fulltime in dienst van de Atletiekunie. Op Olympisch sportcentrum Papendal traint zij dagelijks een groepje jonge atleten (zowel baan- als wegatleten, van 400-800m t/m de marathon). Daarnaast is ze zo’n 3 maanden per jaar wat verder van haar vertrouwde Papendalbaan verwijderd om internationals te begeleiden op trainingsstages en toernooien (EK-WK-OS) in het buitenland.

    Alle kennis en ervaringen op en naast de baan worden met liefde gedeeld. Wel met een toefje humor, want met een glimlach op de lippen is het hardloopleven een stuk dragelijker.