Honoré Hoedt

Internationaal topcoach

  Honoré is 6 keer naar de Olympische Spelen geweest, heeft 14 jaar ervaring als bondscoach in Nederland en Noorwegen en trainde vele toppers uit binnen- en buitenland.

  Zijn atleten behaalden 6 gouden medailles bij EK’s en WK goud door Sifan Hassan. Ook staan er 21 nationale records welke zijn ontstaan door zijn begeleiding.

  Honore traint op en om Papendal een grote groep nationale en internationale talenten en geeft lezingen op internationale podia. Daarnaast organiseert hij Beter Beweeg & Loop projecten met presentaties en clinics voor gemeenten, scholen en sportclubs, bonden en recreatieve lopers.

  Iedereen beter maken

  Honoré heeft in 2014 RTC Loopland Gelderland opgericht om kinderen motorisch beter te laten  bewegen en lopen, als basis voor een levenslang sportplezier. Met dit project werden 27.000 kinderen bereikt, in 1.000 lessen en 950 leerkrachten – fysio’s en buurtsportcoaches en trainers bijgeschoold in een zelfontwikkelde methodiek met panklare leskaarten: SportFUNdamentals.     

  Bij dit project werden grote talenten gescout die wekelijks op papendal mogen meetrainen in een “kweekvijver”.  Uiteindelijk stromen zij door naar de talentgroep op zoek naar medailles bij nationale kampioenschappen (20 in 2016) en bij EK’s, zoals Jasmijn Lau, Floor Doornwaard, Anna Hightower en de IJslandse Anita Henriksdottir. 

  Diploma’s

  De echte diploma’s voor dit vak, en sportmassage om het menselijk lichaam te leren kennen, heeft Honoré in de beginfase van zijn carrière gedaan. Daarna is hij de wereld overgetrokken. Hij is naar de Verenigde Staten, Afrika, Spanje en Scandinavië gegaan, hij is al die landen af geweest om erachter te komen waarom hier goede atleten vandaan komen. Al deze kennis heeft hij toegepast om atleten als Sifan Hassan, Bram Som, Arnoud Okken, Marko Koers, Dennis Licht en vele andere nationale en internationale toppers te begeleiden als persoonlijk trainer en als bondscoach.

  “Dus mijn vervolgopleiding heb ik zelf gekozen door al die goede trainers te bezoeken. Je kan niet uit een of tien boeken leren hoe je iemand naar olympisch goud kan coachen. Het is een ervaringsvak. Niet alleen moeten de benen over de finish maar ook het hoofd. Het is aan de ene kant een complexe zaak. De kunst is om het toch eenvoudig te houden.” Aldus Honoré.