Dr. Jasper Reenalda

    Jasper is bewegingswetenschapper (Vrije Universiteit Amsterdam 2002) en gepromoveerd in de biomechanische werktuigbouwkunde (Universiteit Twente 2009). Hij is als senior onderzoeker werkzaam op de onderzoekslijn: “Analyse van houding en beweging“. Focus van zijn onderzoek is op de analyse van het menselijk bewegen (vanuit zowel een biomechanisch als inspanningfysiologisch perspectief) op het gebied van revalidatie en sport. Centraal thema hierin is het effect van vermoeidheid op beweegpatronen in relatie tot het ontstaan van blessures (voornamelijk bij hardlopen) en het monitoren, analyseren en trainen van kinematica buiten het laboratorium met behulp van inertiële sensoren.

    Jasper is betrokken bij meerdere nationale en internationale onderzoeksprojecten op het gebied van het analyseren en trainen van bewegen en balans. In het najaar van 2015 was Jasper een Fulbright visiting scholar aan de University of Kentucky in Lexington waar hij onderzoek deed op het gebied van de bewegingsanalyse in sport en revalidatie. Jasper verzorgt het vak “Topics in Human Anatomy and Sport Physiology” in het Master curriculum van de opleiding BioMedical Engineering aan de UT. Als triatleet nam Jasper twee maal (2003 en 2007) deel aan de Ironman Triathlon World Championships op Hawaii.

    Interessegebieden:

    Bewegingsanalyse, hardlooptechniek, blessures, vermoeidheid, monitoren en coachen, inertiële sensoren, biomechanica, inspanningsfysiologie, trainen en (her-)leren van balans en loopvaardigheid.