Johan Voogd

Trainer/coach

    Als trainer/coach heeft Johan altijd zijn atleten op een zo professioneel mogelijke manier begeleid op weg naar hun topprestaties. Ook heeft hij het hardlopen in Nederland naar een hoger niveau willen brengen. En dat is gelukt gezien het feit dat zijn atleten meer dan 150 medailles op diverse NK’s hebben behaald. Daarnaast heeft Johan meer dan 45 internationale toernooien meegemaakt als trainer. De bekendste atleten die hij begeleidde waren Gert-Jan Liefers, Leon Haan, Marije te Raa, Stefan Beumer, Arno Hoeving, Rob Deterd Oude Weme, Dennis Licht, Gert-Jan Wassink, Abdi Nageeye en Jip Vastenburg.

    Door de jaren heen heeft Johan een systeem opgebouwd waardoor overtraind raken eigenlijk niet mogelijk is. Dit doet hij door de belasting versus belastbaarheid goed te monitoren middels een logboek, goede afspraken te maken met atleten en de inzet van een door sportpsychologen gevalideerd instrument: POMS. Graag deelt hij een aantal lessen voor alle lopers welke hij zelf heeft op gedaan door te werken met zijn eigen systeem. Ook is hij van mening dat de alteet al vanuit de jeugd steeds meer verantwoordelijkheid moet krijgen en nemen over zijn/haar eigen ontwikkeling. Als trainer heeft hij altijd tijdens die (trainings)leeftijdsgebonden ontwikkeling steeds zelf de ontwikkeling door gemaakt van leraar, trainer, opvoeder naar coach, adviseur en klankbord(spiegel).

    Naast topatleten heeft Johan ook grote groepen recreatieve atleten begeleid. Verder heeft hij bij de Atletiekunie als opleider diverse keren de specialisatie MiLa trainer cursus verzorgd.

    Na ruim 30 jaar trainen van vele atleten, op recreatief, nationaal en internationaal niveau, kunnen we gerust zeggen dat Johan veel ervaring heb. Op dit moment doet Johan wat rustiger aan qua geleiding van atleten en wil jij vooral zijn kennis en expertise overdragen aan anderen. O.a. via het Hardloopcongres.